15/06/2021 - GEVELBEKLEDING Brandreactieklasse Brandreglementering

Wanneer en welke stappen dient u als architect te ondernemen om zeker te zijn dat de gevelbekleding die u graag wil voor uw project voldoet aan de wettelijke verplichtingen inzake brandreactie?

Depositphotos 262519144 stock photo architect looking to a house

BERICHT VOOR ARCHITECTEN

-----------------------------------

IN ONTWERPFASE

1. Ga na welke brandreactie-eis van toepassing is voor uw project.
2. Kies een gevelbekleding met de vereiste brandreactie en vraag hiervoor de nodige informatie op bij de fabrikant. Ook alle informatie over de lagen achter de bekleding, de spouwbreedte en montagetechniek vraagt u best op. Het ontwerp dient immers in overeenstemming te zijn met de CWFT of met een geslaagde brandreactietest conform END USE CONDITIONS EN 13501-1

BIJ DE OPMAAK VAN HET TECHNISCH BESTEK


3. Beschrijf in het bestek naast brandreactie-eis ook uitdrukkelijk dat dit moet worden aangetoond via de DoP.

VOOR DE UITVOERING VAN DE WERKEN

4. De aannemer legt de DoP voor waaruit de brandreactie blijkt. Tevens levert hij alle informatie (via de fabrikant) in om de conformiteit van de CWFT-voorwaarden of van de brandreactietest na te gaan. Als architect controleert u dit en keurt u dit goed.
5. De aannemer voert de werken uit overeenkomstig de voorschriften van de fabrikant. Als architect controleert u de werken.

Is een DoP dus voldoende? Neen!

De fabrikant dient én de architect én de aannemer te informeren opdat de beoogde brandreactie wordt bereikt. Dit gebeurt via een SHORT FORM CLASSIFICATION REPORT of CLASSIFICATIEVERSLAG. Een ‘indicatief testverslag’, een ‘meetblad beproeving SBI’ of ‘voorlopige classificatie’ heeft geen enkele geldigheid voor officiële diensten, brandweer e.d.

Outdoor Wood Concepts heeft voor u tal van conforme oplossingen voor uw project. U behoudt uw architecturale vrijheid door de uitgebreide keuze aan mogelijkheden en budgetten.

Ontdek het hier

Download

Nog meer advies nodig of specifieke vragen? Neem gerust contact op!