Woodface® Acoustic

Woodface® Acoustic, #itsaroel, is een unieke akoestische wandbekleding waarbij vinnen in petvilt bevestigd worden in eiken plaatgroeven. Toepassing van dit 3-dimensionaal systeem resulteert in een ongeëvenaarde look, feel and silence. Deze architecturale en interactieve binnenbekleding maakt het mogelijk om de akoestische absorptie te tunen en de beleving te maximaliseren.

Design: Roel Vandebeek

Roel Vandebeek

Ontdek de Evolutie van Woodface® naar Woodface® Acoustic

Ben je benieuwd naar de fascinerende transformatie van Woodface® naar Woodface® Acoustic en hoe een OUTDOOR-fabrikant een opmerkelijk INDOOR-product heeft gecreëerd?

Ons boeiende verhaal begint in 2013 met de geboorte van Woodface®, The Original, een meesterwerk ontworpen door de designer Roel Vandebeek. Dit baanbrekende systeem betekende een revolutie door als eerste hout en aluminium te combineren voor gevelbekleding. De architecturale pracht en opvallende verticale uitstraling maakten dit product tot een groot succes. Het jaar 2014 bekroonde deze innovatieve bekleding met een prestigieuze Henry van de Velde Award. Sindsdien heeft ons systeem duizenden projecten verfraaid. Dankzij een specifieke opbouw voldoet deze oplossing aan de brandreactieklasse D-s2,d0 en B-s2,d0.

Aanvankelijk was Woodface® voornamelijk buitenshuis te bewonderen, maar de laatste jaren heeft het ook zijn weg naar binnen gevonden. Het overweldigende succes van Woodface® legde de basis voor het ontstaan van Woodface® Acoustic. Dit gevelsysteem, dat de unieke combinatie van hout en aluminium omarmt, heeft zich ontwikkeld tot een akoestische wandbekleding, waarbij hout en vilt samenkomen. Hierdoor vervaagt de grens tussen exterieur en interieur naadloos. Met tal van ontwerpmogelijkheden, gebruik van duurzame materialen en naadloze integratie in de architectuur, is Woodface® Acoustic een bijzonder innovatief en uniek product op de interieurmarkt geworden.

Bekroond met BLT Built Design Award 2023

Woodface® Acoustic werd bekroond met de BLT Built Design Award 2023 (Zwitserland) in de categorie Construction Product Design. BLT Design Award erkent en eert architecten, ontwerpers, bouwproducten die betrokken zijn bij de realisatie van fenomenale projecten en ontwerpen. Wij zijn dan ook heel trots op deze erkenning.

12791

Woodface® Acoustic wint de German Design Award 2024

Woodface® Acoustic ontving een 2de erkenning: de prestigieuze German Design Award 2024 – Excellent Product Design in de categorie "Building and Elements". Deze internationale onderscheiding, gericht op innovatief design en wereldwijde concurrentiekracht, benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit en esthetiek van Woodface® Acoustic. Geselecteerd door een internationale jury die trends in design identificeert over verschillende sectoren, onderstreept deze prijs de voortdurende toewijding aan excellentie in productontwerp.

Logo voor op tijdslijn4

Gold for Woodface® Acoustic

Woodface® Acoustic wint een 3de prijs: Gouden winnaar van de Architecture & Design Collection Awards (ADCA) 2023 in de categorie Innovative Design Elements – Interior Design. Deze award erkent creativiteit en talent op het gebied van architectuur, interieurontwerp, landschapsontwerp, productontwerp en communicatieontwerp.

Gold logo

Ongeëvenaarde look, feel and silence

Ongeëvenaarde LOOK

 • 3-dimensionaal, circulair systeem
 • Architecturaal element, geïntegreerd in de ruimte
 • Eenvoudige montage, beperkt aantal onderdelen
Klein OWC April 6 P9 A6628

Ongeëvenaarde FEEL

 • Aaibaarheid
 • Zorgt voor een warme, aangename en behagelijke omgeving
 • Veel keuzemogelijkheden
Klein OWC April 6 P9 A6599

Ongeëvenaarde SILENCE

 • Tuning van akoestische absorptie
 • Interactie met de akoestiek
 • Akoestiek op maat
20230419 093944

PANELEN IN MDF EIKEN FINEER

2400x600mm

Keuze in combinaties

Small - Medium - Large - Combi

Keuze in paneelafwerkingen Eik

Beige - Grijs - Zwart

5

VINNEN IN PETVILT

Petvilt

Keuze in kleuren

Keuze in overmeten breedtes

 • 40 mm
 • 60 mm
 • 80 mm
Klein OWC April 6 P9 A6571

COMBINATIES PANELEN + VINNEN

Combinatie van panelen in MDF eiken fineer en 40% polyester vilt

Patent Pending

Combinatie

Wens je meer informatie?

Je hebt interesse in de producten van Outdoor Wood Concepts en je wenst graag meer informatie te krijgen? Laat je gegevens achter en wij contacteren je om dit verder met jou te bespreken.

Is je project al wat concreter? Vul dan het prijsadvies-formulier in.

Of wens je vooral wat inspiratie op te doen? Leg dan een bezoek vast in onze toonzaal. Onze experts helpen je graag verder!

Wij zijn gesloten van 19/07 tot 05/08. Je aanvraag zal pas na ons verlof behandeld worden.

Woodface® Acoustic Eigenschappen

20230419 093944

karakter

Verticale, akoestische wandbekleding

Combinatie van eiken platen met vinnen in petvilt

3-dimensioneel systeem

Uitgebreide keuze- en combinatiemogelijkheden

Tuning van akoestische absorptie

Circulair systeem

Downloads

Download onze brochure

Onze beste referentie is onze toonzaal en expopark

Toonzaal

Wij verwelkomen je van harte in onze toonzaal, waar je het volledige assortiment van Outdoor Wood Concepts® in detail kunt bekijken.

Expopark

Kom al onze producten en houtsoorten bekijken in ons uitgebreid expopark. Zo kan je het hout zien en voelen, in al zijn variaties en grijstinten.

Toonzaal 22