Over Ons

Vanuit een passie voor hout en gedreven door Nature, Design & Innovation willen we als producent een blijvende architecturale meerwaarde geven aan uw gevel, wand of tuinproject.

We bieden daarbij creatieve, innovatieve en kwalitatieve oplossingen voor een duurzame buitenverfraaiing van elke woning, met een architecturale meerwaarde als resultaat. Maar ook winkels, kantoren en bedrijfsgebouwen hebben intussen onze eigentijdse houten oplossingen en toepassingen ontdekt.

Jaren geleden gegroeid vanuit een traditionele houthandel kunnen we bij Outdoor Wood Concepts® terugblikken op een gedegen ervaring, een sterke markt- en materialenkennis en een drang naar vernieuwing, zowel op esthetisch als op technisch vlak. Een nauwe samenwerking met designers maakt van ons trendsetters op vlak van design en innovatie. We denken continu mee met onze verdelers, plaatsers, bouwheren en architecten om hun project steeds een opmerkelijk resultaat te geven.

KVD9742bw outdoorwoodconcepts koenvandammearchphot

Ons productaanbod

Ons aanbod beslaat 4 productgroepen, meer bepaald gevelbekleding, interieur, tuinschermen en terrassen. We streven ernaar om ontwerpen in de markt te zetten die in het oog springen en waar je je ogen gewoonweg niet van af kunt houden. We zijn een bedrijf van en voor de toekomst. Nieuwe technieken, profielen en behandelingen, daar worden wij helemaal warm van. We ontwerpen unieke oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen. Onze vooruitstrevende kijk resulteert in slimme en innovatieve oplossingen.

Gevelbekledingen

Jouw gevel bekleden met hout is dè manier bij uitstek om jouw woning of pand een moderne en natuurlijke look te geven. Ontdek onze houten gevelbekleding.

Gevelbekleding
Free Willy 18

Tuin

Houten tuinafsluitingen en volle omheiningen vormen een decoratieve en praktische oplossing om in alle privacy van jouw tuin te kunnen genieten.

Tuin
Free Willy 11

Terrassen

Houten terrassen vormen een bijzonder mooie overgang tussen woning en tuin. Onze duurzame concepten doen je buitengewoon genieten.

Terrassen
T004 7

Interieur

Het gezellige en warme gevoel van hout aan de buitenkant van de woning naar binnen halen? Kies voor sfeervolle houten interieurafwerking.

Interieur
Woodface 53

Wij kozen voor Woodface® omwille van de exclusieve en warme uitstraling.


Architect Filip Vanryckeghem - www.ixtra.be

Met respect voor het milieu

Een levendige gevel of een karaktervolle tuinafsluiting, maar altijd in harmonie met de natuur. We werken zoveel mogelijk met kwalitatieve en esthetisch verantwoorde FSC®- en PEFC-gecertificeerde houtsoorten en gaan steevast voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Lees verder

Afbeelding1

Benieuwd naar hoe alles is ontstaan? Bekijk dan zeker eens onze tijdslijn die mooi de geschiedenis van Outdoor Wood Concepts in kaart brengt.

Trotse laureaat - KMO van het jaar

14/10/2021

Outdoor Wood Concepts/Houtmagazijn Verdonckt was 1 van de 3 finalisten voor KMO van het jaar West-Vlaanderen. Deze prestigieuze prijs werd uitgereikt op 14 oktober. Wij kwamen niet met de trofee van winnaar naar huis.

Winnaar is de firma Barias uit Roeselare, een sterk bedrijf met een mooi verhaal. Zij dingen nu mee naar KMO van het jaar voor Unizo Nationaal. We wensen hen alle succes toe.

Het was een unieke ervaring en het was super om te zien hoe ons team in de aanloop naar de jurering, zich ingezet heeft om ons zeer sterk naar voor te laten komen.

Trots op ons bedrijf, ons team en op de nominatie.

20211015 094333 1

Onze beste referentie is onze toonzaal en expopark

Toonzaal

Wij verwelkomen je van harte in onze toonzaal, waar je het volledige assortiment van Outdoor Wood Concepts® in detail kunt bekijken.

Expopark

Kom al onze producten en houtsoorten bekijken in ons uitgebreid expopark. Zo kan je het hout zien en voelen, in al zijn variaties en grijstinten.

Toonzaal 22