Toepassing in de kijker

Heavy brushed wood

Brushed wood banner

Heavy brushed wood

Als het gaat om het kiezen van de juiste gevelbekleding voor je huis, zijn er talloze opties beschikbaar. Een materiaal dat steeds populairder wordt vanwege zijn unieke esthetiek en duurzaamheid is heavy brushed wood met een extra olie-afwerking. Met zijn prachtige textuur en natuurlijke uitstraling biedt heavy brushed wood een unieke en stijlvolle keuze voor elke gevel. Lees hier de voordelen ervan en waarom het een verstandige keuze kan zijn voor jouw huis of project.

Wat is heavy brushed wood?

Heavy brushed wood is een hoogwaardig houtmateriaal dat speciaal behandeld is om een unieke textuur en uitstraling te creëren. Het wordt verkregen door het oppervlak van het hout zorgvuldig te borstelen, waardoor de natuurlijke houtnerf en -textuur worden benadrukt. Deze behandeling geeft heavy brushed wood een prachtige verweerde uitstraling die de gevel van een gebouw een uniek karakter geeft.

Afbeelding: heavy brushed wood met extra olie-afwerking in Thermo Ayous

Heavy Brushed Ayous staal

Esthetische voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van heavy brushed wood is de visuele aantrekkingskracht ervan. De natuurlijke houtnerf en -textuur zorgen voor een warme en organische uitstraling, waardoor je gevel er elegant en uitnodigend uitziet. Heavy brushed wood is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kan voorzien worden van een extra olie-afwerking, waardoor je kunt kiezen voor de perfecte look die past bij de architectuur en stijl van je huis.

Duurzaamheid en weerbestendigheid

Heavy brushed wood is niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Het hout wordt behandeld met speciale coatings die het beschermen. Hierdoor is het uitermate geschikt voor gebruik als gevelbekleding. Het hout behoudt langer zijn kwaliteit en schoonheid, zelfs onder zware weersomstandigheden en blootstelling aan de zon.

Afbeelding: heavy brushed wood met extra olie-afwerking in Thermo Vuren

Heavy Brushed Thermo Vuren staal

Onderhoudsgemak

Een ander voordeel van heavy brushed wood is het gemak van onderhoud. In vergelijking met andere gevelbekledingsmaterialen, zoals baksteen of beton, vereist heavy brushed wood minimaal onderhoud.


Benieuwd naar meer?
Lees dan zeker ook onze blog over brushed wood!

Wens je meer informatie of prijzen?

Vul je gegevens in en ontvang meer informatie. Wij helpen je graag verder!

Wil je graag een afspraak maken om onze toonzaal te bezoeken? Dat kan via dit formulier.

Toonzaal

Adres: Doorniksesteenweg 202, 8580 Avelgem.

Mogelijk op volgende houten gevelbekledingsprofielen

Gevelbekledingsprofiel New York

Het gevelbekledingsprofiel New York kan worden behandeld met de Heavy brushed techniek, beschikbaar in Thermo Vuren of Thermo Ayous varianten en afgewerkt met twee lagen zwarte Woca® Exterior Oil.

Andere op aanvraag

Wil je deze behandeling graag op een ander gevelbekledingsprofiel neem dan contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Heavy Brushed Ayous