02/12/2021 - ventilatie GEVELBEKLEDING PLAATSING

Een optimaal geventileerde gevelbekleding dankzij VentiWood®

Outdoor Wood Concepts 7 E3 A7574

Met VentiWood® kan je zorgeloos genieten van je houten gevelbekleding

Wanneer je ervoor kiest om een gevelbekleding in hout te (laten) plaatsen is het belangrijk dat er voldoende ventilatie in de spouw mogelijk is. Bij slechte ventilatie kan er vocht vast komen te zitten waardoor schimmel ontstaat. Of je nu hardhout, naaldhout of thermowood gebruikt, de gevolgen van schimmel zullen gegarandeerd invloed hebben op de duurzaamheid van je hout. Dankzij het innovatieve VentiWood® systeem kunnen we deze zorg wegnemen.

Waarom is een goede verluchting van de spouw belangrijk?

De spouw is de ruimte die ontstaat door een achterliggend lattenwerk te bevestigen waarop men vervolgens de gevelbekleding monteert. Deze ruimte dient ook als een soort verluchting die cruciaal is voor een goede ventilatie. Hierdoor kan het hout makkelijk drogen, zal het niet beschimmelen en zal je houten gevelbekleding langer meegaan.

De latten die gebruikt worden voor het achterliggend lattenwerk, ook wel kepers genoemd, zijn latten die je telkens in een lijn naast elkaar op je gevel bevestigt. Voor dit lattenwerk maak je bij voorkeur gebruik van naaldhout met een preventieve beschermingsbehandeling. Wanneer je kiest voor een horizontale gevelbekleding zullen de kepers verticaal geplaatst moeten worden. Wanneer je kiest voor een verticale gevelbekleding, dan zullen de kepers dubbel geplaatst moeten worden. Bij het dubbel lattenwerk moeten eerst de verticale latten voorzien worden en vervolgens de horizontale. In beide gevallen laat je maximaal 40cm tussen elke keper.

VentiWood® zorgt voor een optimaal verluchte gevelbekleding

Om tijd te besparen en voldoende luchtstroom te garanderen ontwikkelden wij voor verticale gevelbekleding de VentiWood®-keper. Deze kepers hebben ingewerkte ventilatiesleuven over de hele lengte van de keper. Dit bespaart je veel montagetijd én je bent verzekerd van voldoende luchtstroom doorheen de spouw waardoor schimmel geen kans maakt. VentiWood® wordt onzichtbaar weggewerkt en kan Indien gewenst ook brandvertragend geïmpregneerd worden (brandreactieklasse Bs3,d1). Kortom, een efficiënte oplossing om zorgeloos van je muurbekleding te genieten.